dinsdag 8 mei 2012

Hoeveel mensen laten hun ogen laseren?

Ooglaserbehandelingen worden jaarlijks vele malen uitgevoerd door verschillende klinieken. In Nederland ondergaan zo’n 19.000 mensen een ooglaserbehandeling. Dat lijkt best veel, maar eigenlijk valt het wel mee vergeleken met de hoeveelheid mensen die slecht zien. Kijk maar eens op je heen en je ziet vast wel een aantal mensen met een bril. Ook zijn er genoeg mensen die contactlenzen dragen zonder dat je het weet. Bij mij op het werk zit ik bijvoorbeeld met zo’n 8 mensen op een afdeling. 2 Collega’s dragen lenzen en weer twee dragen een bril. De helft van mijn collega’s zien dus niet scherp zonder hulpmiddel. Hoe ouder mensen worden hoe gevoeliger men wordt voor slecht zien. Oudere mensen zie je dus ook eerder met een bril rondlopen dan jonge mensen.

Ogen laseren kan je leven veranderen 


Juist omdat nog zoveel mensen helemaal niet gebruik maken van ooglaseren is het goed om mensen aan het denken te zetten. Je hoeft namelijk niet met een bril rond te lopen. Waarom zou je als je ook weer helemaal perfect kan zien na een ooglaserbehandeling? Natuurlijk zit er een kostenplaatje aan vast, maar dat is het toch wel waard als je weer zonder bril of lenzen je dagelijks leven kan doorlopen?

Tegenwoordig is ooglaseren al zover ontwikkeld dat het echt veilig te noemen is. Een aantal jaren terug zijn er nog eens strenge maatregelen genomen zodat ooglaseren hygiënisch gedaan wordt. De techniek is uitermate accuraat en het zeker 99% van de behandelingen zijn een suces. Dat betekent trouwens niet dat 1% blind wordt! Die kunnen dan gewoon een twede behandeling krijgen waarna ze wel weer goed zien. Dat betekent dat de meeste ooglaseren ervaringen zeer positief zijn. Het kan ook best zijn dat je iemand kent die een ooglaserbehandeling ondergaan is. Je kan zo’n iemand vragen wat hij of zij er van vond waarna je voor jezelf kan beslissen of je het ook wil doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten