woensdag 16 januari 2013

Kerstpakketten motiveert

De laatste jaren bezuinigen steeds meer bedrijven, dit is niet heel gek gezien de economische crisis. Maar als werkgever moet je goed letten op de punten waarop je bezuinigt. Kerstpakketten kun je bijvoorbeeld beter niet weg bezuinigen. Dit heeft namelijk als gevolg dat werknemers denken dat ze iets verkeerds hebben gedaan, maar zorgt er ook voor dat er een economische relatie ontstaat van werknemer naar werkgever.

Persoonlijkheid in een kerstpakket
Een kerstpakket wordt gezien als een teken van waardering en het motiveert mensen zeker! Let wel op dat het kerstpakket origineel is. Een kerstpakket hoeft zeker niet de wereld te kosten, maar zorg voor een stukje persoonlijkheid. Het personeel waardeert dit enorm, het laat niet alleen zien dat je de personeelsleden kent maar ook dat je tijd hebt gestoken in het kerstpakket. Een stukje persoonlijkheid is al snel gecreƫerd, stop ten minste 1 specifiek cadeau in het kerstpakket en het stukje persoonlijkheid is gecreƫerd.

Meest originele kerstpakket
Het meest originele kerstpakket dat ik ooit ben tegengekomen is een kerstpakket waarbij elke werknemer het eigen kerstpakket kan samenstellen. Ze ontvangen een aantal ‘Kriebels’ wat een soort valuta is. Deze kunnen ze vervolgens inwisselen op een website voor producten die ze zelf leuk vinden. Deze zelf gekozen producten worden vervolgens door het bedrijf ingepakt in een kerstpakket die ze vervolgens zullen ontvangen. Dit is een erg leuk concept, waarbij de werknemer zelf erg betrokken is bij het kerstpakket. Hierdoor zullen er maar weinig ontevreden mensen rondlopen en voelen de werknemers zich zeer gewaardeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten