dinsdag 2 oktober 2012

Huur een paar busjes om op schoolreisje te gaan


Als je met een groep op schoolreis gaat moet er altijd veel georganiseerd worden. Het hele uitje moet goed gepland worden zodat de kinderen ten alle tijden vermaakt zullen zijn. Ook het transport moet goed geregeld worden. Iedereen moet mee kunnen.

Vaak worden ouders gevraagd om te rijden, maar bij grote afstanden is het verstandiger om busjes te huren. Als je een busje huurt kan je vaak alle kinderen wel kwijt met de aantal leerkrachten die mee gaan. Stel dat een ouder toch niet mee kan? Dan moet je snel wat anders bedenken. Door busjes te huren weet je zeker dat er genoeg transport is voor iedereen. Een busje huren is dus de ideale oplossing en zo ben je ook niet te afhankelijk van anderen.

Eenmaal aangekomen is het belangrijk dat je de kinderen nog eens telt en duidelijke aanwijzingen geeft over wat gedaan moet worden als ze de groep kwijt raken. Ook moet je duidelijk afspreken hoe laat iedereen weer moet verzamelen als je de kinderen ergens vrij laat rondlopen. Als je naar een pretpark gaat is het een goed idee om de kinderen in groepjes te laten rondlopen. Binnen de groepjes moeten de kinderen dan op elkaar letten zodat niemand alleen komt te staan.

Als iedereen verzameld is om terug te gaan moet iedereen weer geteld worden. En als iedereen aanwezig is kan je weer terug met de busjes. Als de reis lang is kan je ook beter een tussenstop doen.

Alle ouders horen te weten wanneer de kinderen weer terug zijn zodat ze allen op tijd bij de school zijn om de kinderen op te halen als de kinderen met de busjes terugkomen van het schoolreisje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten